сряда, 28 март 2012 г.

Група за кандидат-осиновители, осиновители и осиновени хора в ЦОП "Зора" - Панагюрище

В края на месец март се състоя втора среща на група за кандидат-осиновители, осиновители и осиновени хора в Център за обществена подкрепа "Зора". 
Групата се сформира на доброволен принцип и всеки, които е ангажиран от тематиката - предстои му да премине или вече е минал по пътя на процедурата за осиновяване, е добре дошъл да сподели своя опит, страхове, очаквания и да получи отговори на въпросите, които го вълнуват.
Целта на групата е да се даде възможност и защитено пространство за споделяне на опит, емоции, трудности, успехи, да се задават и дискутират темите от процеса на осиновяване и след това. През март, за групата бе поканена да гостува като водещ и експерта по въпросите на осиновяването Гергана Богданова - Българската асоциация на осиновители и осиновени.

Информационна кампания срещу насилието стартира ЦОП "Зора" - Панагюрище

От петък - 23 март, Център за обществена подкрепа "Зора" стартира информационна кампания против насилието в училищата на територията на община Панагюрище и гр. Стрелча. Кампанията ще тече до края на годината, като периодично ще бъдат договаряни и реализирани информационни срещи с ученици и преподаватели. 
Вече са проведени 2 такива срещи в гр. Панагюрище, в ОУ "20-ти април" и ОУ "Марин Дринов". Отчетен е повишен интерес както от страна на учениците, така и от страна на самите преподаватели, като се споделя и положителна оценка не само за представеното съдържание по темата, но и самият подход и стил на провеждане на интерактивните информационни срещи.




понеделник, 19 март 2012 г.

Предстоящо в ЦОП "Зора" - Панагюрище

През месец март ЦОП "Зора" ще работи активно за популяризиране на услугите ателиета по интереси и "Училищна подкрепа", които са част от услугите, целящи повишаване мотивацията на учениците и превенция на риска от отпадане от училище. Договорени са срещи с училищните колективи на ОУ "20-ти Април" - Панагюрище, ОУ "Марин Дринов" - Панагюрище, СОУ "Нешо Бончев" - Панагюрище, ОУ "Недельо Иванов" - с. Поибрене.

ЦОП стартира и инициатива по училищата в община Панагюрище за превенция на насилието. В инициативата ще бъде включен и дома за деца "Павел Бобеков" - Панагюрище.

Успоредно с това, екипът на ЦОП стартира и първия етап на кампания, посветена на здравната и половата култура при подрастващите младежи и девойки, като във връзка с това се планира представяне на образователни филми и презентации, ще бъдат разпространявани информационни брошури, предвидено е и време за провежданe на дискусии. Договорени са следните дати:
  • гр. Стрелча - на 27 и 28 март;
  • гр. Панагюрище - 03 и 04 април;
  • с. Поибрене - 10 и 11 април.
    Очаквайте допълнително подробности.

    петък, 2 март 2012 г.

    Посрещнахме баба Марта подобаващо в ЦОП "Зора"- Панагюрище









    На 1 март, както повелява традицията, децата, ползващи услуги в Център за обществена подкрепа "Зора", посрещнаха баба Марта с рецитал от песни и стихчета. Децата успяха да впечатлят симпатичната старица, която ги дари със щедри похвали и им раздаде мартеници. Малчуганите раздадоха собственоръчно изработените от тях мартеници и на екипа от ЦОП, посетиха потребителите на Дневен център за възрастни хора с увреждания "Св.Св. Козма и Дамян” и връстниците им от Дневен център за деца с увреждания „Дъга”.
    Не бяха забравени децата, ползващи услугите в Центровете за настаняване и Центъра за обществена подкрепа във Велинград, на които се изпратиха мартеници по пощата, специално изработени за празника.

    Вижте как отразиха партньорите ни от ПИА събитието тук.

    Translate

    PAGE RANK Check tool

    Check Page Rank of your Web site pages instantly:

    This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service