понеделник, 24 ноември 2014 г.

ЦОП "Зора" стартира кампания по превенция на изоставянето на деца

През месец ноември Център за обществена подкрепа „Зора” - Панагюрище ще проведе информационна кампания по „Превенция на изоставянето на деца” в градовете Панагюрище, Стрелча и в с. Поибрене.

Кампанията е предназначена за млади хора в училищна и извънучилищна възраст и е насочена към превенция на изоставянето на деца в институции.

Целта е повишаване нивото на информираност на младите хора от високорискови общности по въпроси, касаещи превенция на нежелана бременност и превенция изоставянето на деца на възраст от нула до три години в специализирани институции. 

През месец октомври социалните работници от Центъра, с помощта на здравните медиатори на общините Панагюрище и Стрелча, извършиха предварителни обхода в съответните населени места, с цел разясняване същността на кампанията и разпространение на подготвените от Центъра тематични брошури и обяви за мястото и часа на провеждане на информационните срещи.

Кампания „Превенция на изоставянето на деца” ще реализира както следва:
с. Поибрене: 25.11.2014г. от 12:30ч., Кметство;
гр. Стрелча: 26.11.2014г. от 13:30ч., Младежки център;
гр. Панагюрище: 27.11.2014г. от 13:30ч., ЦОП.

четвъртък, 6 ноември 2014 г.

Младеж от ЦНСТ „Павел Бобеков“ печели специалната награда от конкурс „1000 стипендии“

На 07.10.2014 г. експерт на Фондация „Комунитас” проведе индивидуално интервю с Кадри Демировски. Това интервю всъщност е и втори кръг от провеждания за 7-ма поредна година конкурс „1000 стипендии” на Фондация „Комунитас“. През месец август тази година, 15-годишният младеж от ЦНСТ "Павел Бобеков"-Панагюрище участва в конкурса, предназначен за изява на деца от 6 до 11 клас от цялата страна, в различни области на науката и изкуството, с тематично разработено есе „Светът съществува, за да се превърне в книга“.

Целта на индивидуалното интервю е преминалите първи кръг участници, да получат възможност, да защитят знанията и уменията, които имат и с които са се откроили при представянето си до момента.

След интервюто, на 01.11.2014 г. Кадри Демировски бе обявен за един от спечелилите специална награда на Фондация „Комунитас“, а именно стипендия от 500 лв., която се отпуска за цялата учебна година и 400 лв. под формата на кредит за книги.

Всички ние от Настоятелсвото на Фондация СПО, както и екипът на ЦНСТ „Павел Бобеков“, изразяваме своята радост за присъдената му награда и желаем още успехи на Кадри във всяко негово следващо начинание.

Translate

PAGE RANK Check tool

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service