сряда, 3 декември 2014 г.

5 години ЦОП "Зора" - Панагюрище

В края на ноември месец се отбелязват 5 години от създаванто на Център за обществена подкрепа "Зора" - Панагюрище.

Създаден по Програма ФАР към МТСП през 2009 г., ЦОП се утвърди като успешна алтернативна социална услуга в общността, както на местно, така и на областно и национално ниво. Широкият спектър от достъпни услуги, индивидуален подход и групови програми за деца и родители, които социалните работници и псхолози предоставят през годините имат следното цифрово изражение: общ брой потребители - 799, от който над 600 са деца.

Фондация "Социални практики в общността" изказва свойте благодарности към всеотдайния и сплотен екип от професионалисти, които работят в ЦОП и които правят възможно предоствянето на качествени социални услуги на деца и семейства от община Панагюрище и гр. Стрелча.

Специални благодарности отправяме и към партньорите от партньорската мрежа, с които си съдействаме, както и на акуратната и професионална подкрепа, която ни оказва ОА Панагюрище!

Честит рожден ден!

понеделник, 1 декември 2014 г.

II-ри модул на обучение по арт-терапия

На 28 и 29 ноември Фондация "Социални практики в общността" проведе II модул на обучение по арт-терапия с обучител доц.д-р Ал. Иванова. В обученеито взеха участие екипите на ЦОП "Зора", ЦНСТ "Павел Бобеков", представители на партньорската мрежа - ДЦДУ "Дъга", МКБППМН, ЦНСТ за деца с увреждания, здравни медиатори, ОА Панагюрище. Обучението се провежда, за да се повишат и надградят знанията и уменията от I-ви модул. Разгледани бяха теми като:
  • Стандарти, етика и оценяване на арт терапевтичния процес;
  • Работа с асоциативен материал;
  • Оценка на арт терапевтичния процес;
  • Работа в екип,
които обхващаха различни Арт терапевтични техники.

Участниците изказаха своята лична удоволетвореност и благодарност за положителния заряд, които им е донесло обучението.




Translate

PAGE RANK Check tool

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service