вторник, 31 май 2016 г.

Спортни успехи за ЦНСТ "Павел Бобеков" - Панагюрище

Бронзова купа спечелиха жените на СК „Бойни спортове” - Панагюрище на държавното отборно първенство по джудо за момчета и момичета, момчета и момичета младша възраст и мъже и жени, което се проведе на 28 и 29 май в Пазарджик.

Това е най-високото достижение в историята на женското джудо в Панагюрище, коментираха треньорите от клуба, които стоят зад успешното представяне на панагюрските състезатели – Иван Нетов и Александър Фръгов. 

За успеха на клуба допринесе и Недка Каекова, която е една от перспективните млади състезателки по джудо в региона.

Честита купа Недка, честита победа на СК „Бойни спортове” - Панагюрище!

източник: oborishte.bg

сряда, 25 май 2016 г.

Приключи информационната кампания "Здравна и полова култура" на ЦОП "Зора"

Реализирането на информационна кампания «Здравна и полова култура» в училищната мрежа на територията на гр. Панагюрище е едно от приоритетните направления за работа в ЦОП «Зора» през календарната 2016 година. Бяха обхванати подрастващите от 5 до 8 клас в ОУ „Проф.Марин Дринов”, ОУ „20-ти Април” и СОУ „Нешо Бончев”.

Целта на ИК бе, повишаване на информираността на учениците от целевата група, относно физиологичните промени, настъпващи в процеса на съзряване; да информира за начините за предпазване от инфекциозни заболявания, предавани по полов път и за методите за предпазване от нежелана бременност.

Кампанията стартира през март и продължи 10 седмици. Общият брой на информационните срещи в училищната мрежа е 10 бр. , а общият брой на информираните деца е 157. Учениците показаха ангажираност и интерес към предложената им тематика, като споделяха своите впечатления, гледни точки и личен опит. В дискусиите с водещите социални работници, децата търсеха отговори на породилите се въпроси, съобразно жизнения опит, който имаха.

Оценката на проведената кампания е, че тя бе ефективна и полезна за подрастващите, като е провокирала интереса им към темата „Здравна и полова култура“. Учениците и класните ръководители изявявиха желание да вземат участие и в други подобни информационни кампании, провеждани от ЦОП „Зора“.

Translate

PAGE RANK Check tool

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service