сряда, 11 юли 2012 г.

Посланици на доброволчеството в гр. Панагюрище

На 08.07.12 г., Център за обществена подкрепа (ЦОП) „Зора” посрещна група от 3 доброволци от България, Испания и Полша във връзка с изпълнение на проект „Посланици на доброволчеството” на Си-Ви-Ес България. Партньор по проекта е Фондация „Социални практики в общността”, която е доставчик на социалната услуга ЦОП за територията на община Панагюрище.
На 09.07.12 г. доброволците посетиха с. Поибрене, където взеха участие в провеждането на занятие от групова програма „Училищна подкрепа”, което е част от Ваканционния пакет „Искам да знам – мога и сам”, реализиращ се от екипа на Центъра. По-късно, в сградата на ЦОП, групата се срещна с младежите от Български младежки червен кръст (БМЧК) – гр. Панагюрище.
На срещата бяха обсъдени въпроси, свързани с развитието на доброволческата дейност в страните, от който са представители в групата, извършваните доброволчески акции по места, провеждането на доброволчески лагери в страната и чужбина, изискванията да станеш част от доброволческото сдружение на европейската доброволческа служба и личните мотиви на всеки един да бъде доброволец.
От 17.00 ч. представителите на доброволческата организация Си-Ви-Ес България, Центъра за обществена подкрепа „Зора” и младежите от БМЧК съвместно организираха доброволческа акция на централния площад в гр. Панагюрище.
До късно вечерта бяха раздавани рекламни брошури на всички граждани, проявили интерес към изложения снимков материал от пътуващата изложба в България, която има за цел да популяризира интересни проекти, свързани с доброволческата дейност в страната и чужбина.












Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

PAGE RANK Check tool

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service