вторник, 8 ноември 2016 г.

Приятелски футболен мач между деца в неравностойно социално положение

На 07.11.2016г., чрез съдействието на община Панагюрище и по инициатива на Българо-американска комисия за образователен обмен гр. София, се проведе приятелски футболен мач между сборните отбори на Центровете за настаняване от семеен тип (ЦНСТДМ) „Павел Бобеков” и „Закрила” от гр. Панагюрище и Дома за деца лишени от родителска грижа (ДДЛРГ) „Теофано Попова” от гр. Стара Загора.

Двата Центъра приеха гостоприемно децата от ДДЛРГ „Теофано Попова” и техните ръководители, като организираха както пребиваването им в двата Центъра, така и свободното време на своите гости. 

След края на приятелската футболна среща, всички деца гостуваха в ЦНСТДМ „Закрила“, където вокална група на гостите представи кратка фолклорна програма. 

По-късно, домакини и гости посетиха част от музеите в града, където се запознаха с историята на Райна Княгиня и разгледаха Панагюрското златно съкровище.

Кратката разходка в градa, позволи на децата да осъществят нови запознанства, да прекарат част от времето в приятна и приятелска обстановка, след което всички гостуваха и в ЦНСТДМ „Павел Бобеков”. През времето на посещението им в Центъра, децата разговаряха, размениха телефонните си номера, радваха се взаимно на компанията на новите си приятели, след което домакините изпратиха своите гости и си пожелаха още нови срещи за в бъдеще.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

PAGE RANK Check tool

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service