понеделник, 4 юни 2012 г.

Деца от ЦНСТ - Велинград и връстниците им от клуб "Джуниър Ачийвмънт" посрещат 1 юни

С разноцветни балони, цветя, хубава музика, лакомства и торти децата от Център за настаняване от семеен тип (ЦНСТ) във Велинград и техните връстници от местния клуб на Джуниър Ачийвмънт отбелязаха 1 юни – Деня на детето. Заедно те рисуваха живописни картини и цветни колажи на тема “Здраве чрез вода“, моделираха скулптури и пластични релефи, рисуваха на асфалта в двора на Центъра, а най-малките редиха цветни мозайки. Творбите във всяка от петте категории се състезаваха помежду си, а авторите на най-добрите получиха награди и сертификати.
Специални гости на тържеството бяха Ангел Даскалов – депутат от ПГ на ГЕРБ, заместник-областният управител Ваня Минкова, председателят на Общинския съвет в гр. Велинград – Диана Кехайова, заместник-кметът на Велинград – Георги ЯнчевИрена Тахова от випуск 2008 на Българско училище за политика „Димитър Паница” и представител на бизнеса, Васил Аврамов от випуск 2007 на училището и общински съветник във Велинград,  Ирина Алексиева – изпълнителен директор и Мариана Петрова – програмен координатор в БУП „Димитър Паница”, Златка Ангелова от випуск 2012 и Председател на Фондация „Социални практики в общността“ и Десислава Сандакова – Директор на ЦНСТ, както и екипа на Центъра.
Събитието беше в рамките на проект „Млади лидери в подкрепа на социалната интеграция на децата от институции”, финансиран от Бонита Тръст и изпълняван от Българско училище за политика „Димитър Паница”. Целта на проекта е да подкрепи дългосрочната ангажираност със социалната интеграция на децата от институциите и да утвърди благотворителността като основна ценност в съвременното българско общество.





Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

PAGE RANK Check tool

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service