понеделник, 10 септември 2012 г.

Как протече ваканцията на 23 деца от община Панагюрище


За втора поредна година, под ръководството на Фондация „Социални практики в общността” – Пазарджик, Център за обществена подкрепа „Зора” – Панагюрище реализира в рамките на три месеца (юни-август) Ваканционна програма "Искам да знам - мога и сам". Приоритетно за периода бяха обхванати общо 23 деца във възрастова група 1 – 4 клас от с. Поибрене и гр. Панагюрище, като социалните работници ангажираха свободното им време не само с приятни, но и с полезни занимания.
Основните цели на реализирания ваканционен пакет бяха децата да развият умения за планиране на свободното си време, да придобият социални и битови умения, чрез участие в ателие „За всекиго по нещо” и не на последно място, да се повиши мотивацията им за редовно посещение на учебни занятия и да се стимулира интереса им към ученето чрез ежеседмично провежданите групови занятия „Училищна подкрепа”.
Поради проявеният значителен интерес към програмата на ЦОП от страна на родители и деца, екипът планира груповата работа по места  да продължи и през учебната 2012/2013г., но с приоритетна възрастова група 5 – 8 клас.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

PAGE RANK Check tool

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service