петък, 30 май 2014 г.

Фондация „Социални практики в общността” приключи проект „И аз мога да науча български”


Фондация „Социални практики в общността” реализира проект „И аз мога да науча български”, който постигна следните резултати:
  • от 17.08.2013 г. – 26.08.2013 г. се проведе 10 дневно „Зелено училище“ за 16 деца-бежанци. В програмната беше заложен и социо-културен елемент, чиято цел бе запознаване с традициите и обичаите на българите.
  • от 26.08.2013 г. до 31.08.2013 г. се проведе „Летен пленер“ с продължителност 6 дни. Участваха 12 юноши от Сирия, Ирак и Палестина, на възраст до 18 г., придружени от един родител. Използваните арт терапевтични техники бяха: рисунки от натура, портрети, общи рисунки, фототерапия и др. Честа тема на свободните рисунки беше войната и страданията, които тя причинява.
  • в началото на месец септември 2013 г. беше оборудван кабинет в Интеграционен център – София за интерактивно обучение по български език с 8 места.
  • през януари месец 2014 г. приключи разработването на двете планирани програми за обучение по български език: учебна програма с помагало и работна тетрадка за обучение на деца-бежанци – „Новите приятели“ и учебна програма с помагало за алтернативна форма на обучение на възрастни чужденци – „Българският език – нови перспективи“.
  • в курсовете по български език се обучиха 26 възрастни и 15 деца.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

PAGE RANK Check tool

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service